به گزارش روابط عمومی پژوهشکده میراث فرهنگی و گردشگری ،سمیه کاظمی دهقی مسوول آزمایشگاه شیمی پژوهشکده حفاظت و مرمت آثار تاریخی با اعلام این خبر گفت: اندازه گیری درصد پتاسیم (طیف سنج شعله ای) وتعیین میزان اسیدیته (ph سنجی)در این آزمایشگاه انجام می شود.
وی افزود : شناسایی آنیون ها و کاتیون های نمونه های رنگدانه، خاک، ملات ، آجر ، سفال ، محصولات خوردگی ، اندازه گیری دانسیته خشک و اشباع ، جذب آب و درصد تخلخل نمونه های آجر –کاشی و سنگ و تجزیه کمی نمونه شامل ذوب قلیایی نمونه هایی مثل سفال ، خاک و ... از مواردی است که در این ازمایشگاهانجام می شود.
کاظمی دهقی تعیین میزان رطوبت ، هدایت سنجی ، شناسای ترکیبات آلی و معدنی ، شناسایی الیاف ، آهار در نسخ خطی و منسوجات تاریخی و شناسایی کیفی عناصر موجود در بدنه کاشی و شناسایی نوع شوره آن را از مواردی خواند که با راه اندازی این آزمایشگاه امکان پذیر شده است.
به گفته او ، تجزیه کمی نمونه های خاک برای اندازه گیری نمک های آن ، استخراج و جداسازی رنگینه هادر الیاف پارچه ، شناسیایی نوع چرم از نظر طبیعی بودن و دباغی شدن در سایر خدمات ازمواردی به شمار می آید که امکان انجام آن دراین آزمایشگاه فراهم شده است.
انتهای پیام/